marți, 11 iunie 2013

Cum alegi deejay-ul potrivit?

Aș vrea să precizez de la bun început că un deejay trebuie angajat pentru ceea ce știe să facă mai bine și nu pentru ceea ce crede clientul că poate să presteze. Bun, o să spuneți că "eu plătesc, eu hotărăsc", atitudinea aceasta nu mai este acceptata de majoritatea deejay-lor. Dacă se gândește așa, părerea mea este că nu aveți nevoie de un deejay ci aveți nevoie doar de un sistem performant de sunet iar muzica o puteți pune chiar dumneavoastră dintr-un playlist prestabilit.

Deejay-ul nu este un jukebox!

În timp, lucrurile au început să se liniștească și s-au format deejay care au anumite target-uri muzicale, secretul aici este să alegeți deejay-ul potrivit cerințelor dumneavoastră, ținând cont  de ceea ce poate să presteze acesta. 
Cu alte cuvinte vreau să spun că dacă angajați un deejay la un eveniment, asta  nu inseamnă că poate să pună orice piesă, oricând și oricum, de aceea recomand să aveți minim o întâlnire cu el pentru a stabili limitele muzicale în care acesta se simte confortabil și pe care dumneavoastră vi le doriți.

Deejay-ul potrivit la evenimentul potrivit! 

Nu puteți să colaborați cu un deejay de house sau hip-hop și să îi cereți la evenimentul dumneavoastră să pună cocktail music, oricât s-ar comenta, eu personal nu sunt de acord cu acest lucru.
Acei deejay  care spun că le pot face pe toate se înșeală, mai mult ca sigur că ceva din ceea ce promit nu se ridică la nivelul de calitate cerut.
De aceea piața este plină de oferte de la cele mai mici prețuri, uneori penibile, până la prețuri care reflectă de cele mai multe ori calitatea serviciului.

 Deejay-ul nu înlocuiește prestația unei trupe de muzică!

Clientul trebuie să înțeleagă că deejay-ul nu este înlocuitorul trupelor de folclor sau cover band-urilor, întradevăr are o plajă foarte largă de muzică și posibilitatea de a le intercala, dar actul artistic nu se materializează doar în numarul pieselor ci și în atmosfera creeată de deejay fața de atmosfera creeată de o trupă sau formație de muzică folclorică.
Ceea ce vreau să spun este că dacă la evenimentul dumneavoastra o trupă sau formație se mulează mai bine pe dorințele invitaților, ar fi bine să angajați trupa.
Un deejay mai mult ca sigur că nu va putea sa o înlocuiască, chiar dacă ar pune piesele pe care normal formația le-ar cânta, așa că mare atenție dacă v-ați gândit să faceți acest lucru, eu personal nu îl recomand.

În alegerea deejay-ului potrivit evenimentului dumneavoastră ați putea să țineți cont și de următoarele sfaturi:

- alegeți un deejay cu experiență.
- prețul deejay-ului reflectă de fiecare dată calitatea serviciului
- verificați dacă preferințele muzicale ale deejay-ului se potrivesc cu cerințele dumneavoastră, acest lucru generând sau nu o compatibilitate muzicală.
- calitatea echipamentelor de sunet și lumină ale deejay-ului trebuie să fie la nivel profesional, un sunet de calitate și un deejay bun creează un eveniment reușit.
- întotdeauna rezervați-vă timp pentru a vă întâlni cu deejay-ul față în față pentru a  schimba păreri, așa o să vă faceți o idee dacă se ridică sau nu la nivelul de calitate cerut.
- cea mai bună reclamă a unui deejay este recomadarea venită de la alți clienți așa că nu ezitați să dați curs invitației acestora.

 by DeeJay Flavio June 11, 2013

0 comentarii: